Stres kao ultimativni tempo

četvrtak, 10. studenoga 2016.

Početi ću od sebe. Mene stres melje! Godinama unazad sam doživjela toliko puno stresnih situacija da je naplata za to sve došla nedavno. Inače moje savršeno i snažno tijelo je počelo da me lagano izdaje. Poslije svega što sam preživjela moja tolerancija na stresne situacija se smanjila do te mjere da sam bila u stanju da plačem jer nema mjesta na parkingu! I taj stres na meni je počeo da ostavlja mnogobrojne fizičke posljedice.

Imam jednu jako lošu vijest za vas. Ne postoji način kako se ono stvarno riješiti stresa. Dobra vijest je da postoje načini kako da se sa njim nosite!
Stres nije samo drama u životu, neplaćeni računi ili rokovi, stres je nusprodukt života danas. Stres je i potpuno toksično opterećenje tijela i proizvod je življenja u današnjem svijetu.
Istina je da je potpuna eliminacija stresa nemoguća, ali postoji način kako da se riješite tog pritiska kojeg osjećate, a to je PROTUTEŽA.
Protuteža je sreća, balans, veze sa prijateljima, priroda, zahvalnost, humanost i ispravna ishrana.
Ako primjenite sve ovo u svoje živote svakodnevno, čak i na najjednostavnije načine, osjetićete se malo manje skrhano i zatrpano.
Stvorite prave duhovne veze sa prijateljima, porodicom, susjedima.
Izađite vani. Prošetajte. Provedite dan u prirodi. Sve su ovo besplatni i jednostavni načini kako da smanjite pritisak.
Uzmite vremena da razmislite o tome ko ste, šta je vama stvarno važno, šta želite od života, nađite svoju svrhu i sijajte! Neka iz vas vibrira ona energija koja vas pokreće.

Hrana i nutrijenti koje unosite u svoje tijelo mogu igrati ključnu funkciju kada su u pitanju nivoi stresa koje preživljavate i osjećate. Jedite što češće, čisto, organsko (ili po našem seljačko) neprocesuirano kako biste svom mozgu dali one nutrijente za kojima žudi. Dodajte i omega-3 u ishranu, vitamine B kompleksa i magnezijum kako biste osjetili benefite opuštanja i iscjeljenja.

Spavajte. 
San je važan za te procese iscjeljenja i moćna je protuteza stresu.
Krečite se sto češće. Pokušajte vježbati, makar pokušajte par istezanja dok gledate televizor. I najmanja aktivnost će vam donijeti dobrobit.

Meditirajte.
Na youtube-u možete naći mnogo vođenih meditacija koje djeluju tako iscjeljujuće. Sve sto vam treba je udobno mjesto da se smjestite, slušalice u ušima i budite spremni da se preporodite.

I meni najvažnije od svega je PORAVNANJE.
Mentalno poravnanje je donošenje životnih odluka koje su u skladu sa duboko usađenim moralnim principima i uvjerenjima. Svaki put kad donesete životnu odluku koja nije u skladu sa onim sto ste u suštini, VI stvorite tinjajuće nezadovoljstvo i vremenom stres.

Zahvalnost.
Puštanje bijesa i ljutnje da bi izabrali zahvalnost je dokazan način podizanja energetske vibracije. A to je kontrateža tom malom zlu stresu. Svaki put kad vas obuzme bijes, zastanite i sjetite se par stvari na kojima ste istinski zahvalni sto ih imate, udahnite i pustite da se stres topi.

Humanost i velikodušnost su kamen temeljac u ovoj borbi. Velikodušni ljudi su sretniji i radosniji. Radost jer užitak. Užitak je najsnažnija vibracijska energija. Započnite malim korakom. Dajte malo, dobićete mnogo vise!



P.S. Preporučila bih i čašu vina i smijeh ali to je protiv pravila ovog bloga. Ali zato to rado i često preporučujem na svom INSTAGRAM profilu pa se pobrinite da me zapratite!




1 komentar :

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS