RODITELJ i "roditelj"

srijeda, 2. studenoga 2016.

A ja stvarno zelim da krenem pisati o komercijalnim i površnim stvarima kao što su šta sam obukla, koje marke nosim i slikati gdje i šta jedem, ali ne leži vraže! Dogodi se rijetka i nenadana posjeta osobe upisane u Leonovu knjigu rođenih. Da ne kažem njegovog oca. Za prvi dio uvoda u sljedeću priču se šalim, a za drugi dio sam mrtva ozbiljna.
Prve tri godine nakon razmirica, posjete nisu ni postojale, da bi se prošle godine taj ponovo pojavio u našim životima sa namjerom da izgradi neki odnos sa svojim sinom. Do treće posjete se čekalo opet skoro godinu dana, da bi se ove godine učestalost posjeta popela na nevjerovatnih DVA (u ovoj zagradi ide i numerološko objašnjenje ovog fenomena u vidu 2). Jedan od ta dva puta je bio maloprije. I otud ovaj post.
Odlučih ja luda i glupa započeti temu odgovornosti i evo kajem se sve do sad, a vjerujem da ću se kajati još dugo. Kajem se uz slaganje Lego kockica sa Leonom i čašom vina i eto ideja o čemu da pišem. Posmatram ovaj naš (kad kažem naš mislim Leonov i moj, jer smo mi tim) mikro svemir, razmišljam koliko mi je trebalo do ovoga doći i zahvaljujem Bogu. Da, uz čašu vina, ali Mu na moj način zahvaljujem. Kroz kakve nas je oluje proveo i čime nas je sve nagradio ja Mu se zahvaljujem. Slično kao ove kockice; samo bez ikakvog upustva, ja ,sama, i taj moj smotuljak smo stvorili ovo sve. Bilo je i teško, zna biti teško i sada, ali ne žalim se uopšte jer živimo baš lijepo. Logično to nije razlog da se ja ne borim za Leonova prava. A njegovo pravo je da i taj koji se sa ponosom upisao u njegov rodni list u njegovom odrastanju učestvuje i fizički i finansijski. Ja, koja sam do sad nebrojeno puta dokazano i zrelija i odgovornija, predložim da napravimo neki dogovor oko njegovih obaveza prema Leonu, kao što su redovnije viđanje i alimentacija da bih na to dobila ultimatume, prijetnje advokatima i "stručni elaborat" o nacrtu tog zakona o kojem je riječ sa zaključkom da sam ja dužna njemu dati Leona da ga on (Leonu potpuni stranac koji kupi igračku koju Leon ionako već ima)  odvede u drugu državu svako malo i da je on u mogućnosti plaćati samo 100 maraka alimetacije jer on ne radi  i da ustvari nemamo nikakvih prava. Jedino pravo ima on da nam zejebe život, što je već jednom i uradio.
A sada ide NAJJAĆI argument. Pazite sad ovo! "Leonu ne treba alimentacija, zar ti misliš da ja ne vidim kako ti živiš na INSTAGRAMU!"
Bilo je to još izrečenih gluposti ali nakon ovih jako je teško bila šta više uzet za ozbiljno. Ja se još nadam i vjerujem da svaki čovjek bar u nekom trenutku u životu doživi neki vid zrelosti. Iskreno se nadam da će taj trenutak doći prije Leonog punoljetstva. Još se i nadam i vjerujem da će on dobit priliku da se opravda kao Leonov otac, a to sada nije. Sve dok je njegov fokus na tome kako meni život otežati, a ne kako Leonu život uljepšati, nepravda je da nosi sa mnom tu titulu roditelja.
Jer ja sam onaj roditelj koji žrtvuje sve, daje sve, ja sam ona koja ima samo njega. I vraga ću dozvoliti da ga bilo šta i bilo ko povrijedi!

U nastavku jedna, kroz filtere provučena, instagramska fotografija. Radni naziv ove fotografije će biti "Drskost da dobro živim"

Broj komentara: 14 :

  1. Imam jednog istog takvog,mog bioloskog.Vjeeuj takvi nikad zrelost ne dozive jer moj je i 2 unuka dobio a nikad nije ni upitao za njih ni upoznao ih.Ne zivi u drugoj drzavi nego 2km od nas..Ali neka,mama je uspjela sve sama bez ikakve njegive pomoci i nikad mi nista nije falilo.Bolje nikakav, nego takav otac...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijedja me kad neko pomisli da se ljubav djeteta može kupiti jednom igračkom godišnje. Sva sreća pa je Leon mali sretnik koji ima sve i teško da mu jedna sitna duša može dati vise od toga.

      Izbriši
  2. Ti si ženo heroina, ne poznajem te, ali pratim tvoj blog. Svaki put se na novo divim tvojoj snazi i energiji.
    Samo hrabro, ja ti želim sreću na svim poljima tvoga života, i obavezno nastavi da pišeš.
    Pozdravljam te.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam samohrana majka i vrlo dobro znam kako je to..Svaka cast,glavu gore

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne poznajem vas ,ali redovno citam vas blog i stvarno ste divni.Vi ste prava lavica <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam sretna kad saznam da me neko redovno čita <3 Hvala!

      Izbriši
  5. Draga zeno, pratim te jos od desavanja po medijima, tj. upratila sam te po gostovanju nekad davno u Dajana talk show! A isto tako znam i personu iz knjige rodjenih! I samo cu ti reci ti si zena ZMAAAAJ! U svakom smislu te rijeci!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala i Vama najiskrenije od srca. Ne bih voljela da "hvala" počne da zvuci kao kliše. Stvarno sam ozbiljna kad kažem da mi dajete snagu 😊❤️

    OdgovoriIzbriši
  7. Zahvlajujuci tebi ne gledam se vise kao "zena sa greskom",kako si tad znala lijepo opisati moj pogled na sebe.citajuci tvoj blog,gledajuci tvoje slike ponosim se sto se mogu svrstati u isti kos s tobom.puno su mi tad tvoje rijeci pomogle,tako da sad smirena i zadovoljna s rahatlukom citam tvoje post-ove.hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ❤️❤️❤️ Ja ću noćas zbog tebe zaspat zadovoljna. Hvala ti...

      Izbriši

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS