Šta je hedonissima?

srijeda, 3. veljače 2016.

Hedonizam (grč. hēdonē, užitak) etički je nauk koji, kao podvrsta eudaimonizma, užitak smatra vrhovnim dobrom i ciljem ljudskog djelovanja. Pritom se užitak može odrediti vrlo različito: kao osjetilni, kao duhovni, ili oboje. Ugoda je najviše dobro, a svako bi djelovanje trebalo težiti što većem povećanju ugode.
Eudajmonizam - (iz grč. εὐδαίμων eudaimon – "sretan", doslovno "onaj koji ima dobroga duha") etičko stajalište koje stavlja sreću (eudaimonia) kao najviše dobro i cilj ljudskoga života.
 
Prije par godina kada sam davala jedan mali intervju (mozete ga procitati ovdje) za jedan portal tek sam izašla iz jednog jako lošeg i teškog perioda u svom životu. Bukvalno sam sve izgubila u roku od par mjeseci, bila sam bez posla i sigurnosti sa tek rođenom bebom. Sve se u meni promijenilo u tom kratkom periodu! Odustala sam od svojih snova i planova i moj život je dobio jedan potpuno novi i čudesan smjer. Nakon godina uzaludne trke za novcem i ambicijama, nakon svih neostvarenih poslovnih planova ja sam poželjela samo mir. Sreću. Poželjela sam osjetiti zadovoljstvo sa onim što sam u to vrijeme imala, a imala sam malu bebu i priliku za novi početak. Nije mnogo zar ne? Meni je to bilo sve. I bila sam sretna! Naučila sam biti sretna i to umijeće mi je postalo disciplina.
Počela je oko mene cirkulisati neka nova pozitivnija energija i čudesne stvari su počele da se dešavaju. 
Čak mi je i otac u jednom trenutku ispitivački pogledao lice i pitao da li sam nešto slučajno uradila na sebi! Nasmijala sam se i pitala ga odkud mu takva ideja, a on je u nevjerici odgovorio da sam postala ljepša!
I DA! Osjećala sam se i osjećam se i sada ljepšom nego prije 10 godina! 
Duboko vjerujem da ljepota dolazi iznutra, i da je to energija kojom zračimo. Vjerujem da ta energija potiče od unutrašnjeg zadovoljstva. 
Dugo sam razmišljala o ženama koje su magnetski privlačne zbog te energije i shvatila da nema riječi kojom bih ih opisala, jer često takve žene na oko i nisu slične ljepoticama  kakve nam mediji nameću.
Često niti su mršave, niti visoke, niti imaju savršene crte lica, a opet na neki svojstven način su neodoljive. Savršeno zadovoljne i sretne u svojoj koži. 
Ljepota koja dolazi iz hedonizma. Kao najljepša riječ na svijetu "belissima" u mojoj glavi se rodila ideja o HEDONISSIMI, ženi koja je sretna i zadovoljna u svojoj koži i na njoj se to vidi.
Živjele u ljubavi!


Nema komentara :

Objavi komentar

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS