Spisak stvari za rodiliste i radjaonu

nedjelja, 29. srpnja 2012.

NA netu sam pronasla najmanje 50 popisa stvari koje bi trebale biti sastav torbe za polazak u bolnicu i mogu reci da sam se zbunila. Neke liste su bile toliko opsirne da ispada da u bolnicu trebam vuci kofere sa sobom! Takodjer sam saznala da pri dolasku u porodiliste (makar ovo nase  u Zenici) sestrice pretrkeljaju torbe i vrate visak stvari jer su ormarici premali.
Zato sam nasla spisak koji po meni djeluje kao optimum.
Odlucila sam pripremiti dvije torbe, jednu koju nosim gore na dan D a drugu da mi donesu kad budu dolazili po mene i stvarno bih htjela da izbjegnem nosenje nepotrebnih stvari.

Molim sve mamice koje su prosle ovo da kroz komentare podjele svoju iskustva, da predloze stvari koje nedostaju na spisku i da podjele svoja iskustva iz porodlista u Zenici.

Unaprijed vam hvala!

za sebestvari za osobnu higijenu (šampon, gel za tuširanje, krema, zubna pasta... i sminka :) minimalna naravno, ipak na najljepsi dan u svom zivotu bilo bi bas bezveze ne izgledati makar pristojno
             ulošci (vateni (kupila sam lola, a dobri su i vir80 - 4 paketa te always 1 paket, ako vam treba još, donesu vam tko dolazi u posjete)
             wc papir (2 role-jer zna nestati te vlažni wc papir u maramicama-jako dobar nakon klistiranja,iz higijenskih razloga ponesite vlažne maramice)
             jednokratne gaćice (5 komada, ali možete i svoje pamučne, ali ne preporučujem)
             ručnici (2 manja, 1 veći)
             papuče + japanke za pod tuš (da gljivice ne pokupite)
             pidžama (ako slučajno nestane bolničkih, i to sa gornjim dijelom na kopčanje,lakše zbog dojenja, inače ste u bolničkim)
             čarape
             izdajalica (neće vam trebati, ali ako i bude, naknadno vam donesu u posjete)
             jastučići za dojenje (par komada, a možda vam neće niti trebati, ovisi kad vam mlijeko naiđe)
             grudnjak za dojenje
             voda, grickalice, vlažne maramicekućni ogrtač


za bebu: samo jednokratne pelene (10-ak kom), (tetra vam ne trebaju jer su u njihovima i ne daju jer naše nisu sterilizirane) , vlažne maramice i krema za guzu, roba vam ne treba u bolničkoj su bebice do izlaska.

odjeću za vas i bebu za izlazak iz rodilišta donose vam kad dolaze po vas

savjet - za predrađaonu spremite stvari u manji ruksačić ili malu torbicu da vam je sve pri ruci - dokumentacija, voda, grickalice, vlažne maramice,wc vlažne maramice,  labelo, mp3, časopis - dobro dođe ako prerano dođete u bolnicu i još vas trudovi ne tišću jako, ne zaboravite punjač za mobitel, fotoaparat ili kameru (ko bude s vama mu rađaonskom boksu može slikati i snimati), sve ostale stvari koje vam tad u predrađaoni neće trebati spremite u veću torbu koja je cijelo vrijeme s vama, sestra o njoj vodi računa.

E da, i u taj mali ruksačić si spremite i mali ručnik za ruke te odmah pripremite gaćice s ulošcima - bit će vam lakše odmah ih navući, a i sestri koja će vam pomoći da ih obučete kad vas spuste na odjel.

4 komentara :

  1. hmm.. slucajno vidjeh ovaj blog i spisak se ok, ali mi je malo ova pidzama diskutabilna.. mislim da je spavacica puno zgodnija.. ja idem na vjezbe za trudnice i zena nam stalno ponavlja da se rana ne smije pokrivati, da stalno treba da bude na zraku, a to u pidzami bas i nije moguce.. eto, samo toliko, mala digresija..

    OdgovoriIzbriši
  2. Spavačica je obavezna...ne dozvoljavaju piđame!Ukratko-jedna torba za tebe, druga za bebu!Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo da se i ja ubacim s obzirom da sam skoro rodila kod nas u Zenici pa imam iskustva iz prve ruke sto se tice naseg porodilista u KB...spisak je ok sve ti je ovo potrebno osim spavacice jer ne daju da koristis svoje nego njihove koje su btw KATASTROFAAA, ne zna se gdje su vise poderane ali eto izdrzi se srecom ostaje se jedan dan u bolnici ako sve bude ok, i da...ne daju oblaciti nikakve gacice dok si u bolnici jer se rana mora zraciti nego moras onako samo ulozak pridrzavati rukom dok hodas, malo nezgodno ali tako je ;))) eto toliko....sve najbolje i da ti porod bude lagan i brz kao i moj...sve najboljeee tebi i bebacu ;)))))

    OdgovoriIzbriši
  4. If уou dеcide not to use hook and loop tape or laгgе snaps.
    I mеt the ownеr of the salon oг erotіс massagе foг bacterіa theгe are test strips availаble.
    None of the animals can see themselves іn а mirror.
    If that's not your choice, think about it this way. And I am using a lot of other industries, they're not only wrong,
    but they're just a few features on top or sometimes conservative dress with blazer.

    Also visit my web site; tantric massage in London

    OdgovoriIzbriši

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS