Izazov zvani "tridesete"

subota, 14. siječnja 2017.

Imam jedno jako teško pitanje za vas. Jeste li sretne?
Ono istinski, jeste li sretne u svojoj koži, u svom životu, sredini?
Kada ste se zadnji put probudile iz sna, osvrnule oko sebe u tim prvim sekundama novog dana i osjetile zahvalnost jer se budite u taj vaš život?
Obraćam se svjesno ženskom rodu, ne zato jer me čitaju isključivo žene, nego jer ženama treba ovo pitanje. Jesmo li sretne? Mi, intuitivna bića koja smo oduvijek bila bučkuriš od emocija, često operirane od logike, vođene srcem u svijetu definiranom matematikom i razumom, da li smo sretne?

One koje nisu iz topa odgovorile DA neka nastave čitati.
Šta vam nedostaje da budete sretne? Novac? Da li ste ono baš sigurne da biste sa novcem bile sretne?
Evo vam odgovor od nekog ko je novca imao, pa nemao i tako više puta i što je najvažnije imao( tačnije imala) slobodu da sa tim novcem radi šta god želi jer je isključivo njen, novac ne kupuje sreću i TAČKA. Novac može kupiti jednu jako skupu stvar, vjerovatno najskuplju stvar. Slobodu. Nekome je sloboda jako blizu sreći. Sloboda da ideš gdje želiš, da ljubiš koga želiš, da radiš što želiš nažalost nije za svakog. Za slobodu treba imati muda! Do poda i još da se vuku po njemu!
Biti slobodan je ravno letu, let znači da se nekad može i pasti, let znači i da često odskačeš od gomile, i da ponekad ta gomila može da vas osuđuje. Jeste li spremne da se ponekad ne uklapate, da vas ne razumiju da vas ružno komentarišu?
Ako ste odgovorile sa DA, čestitam zaslužujete imati obilje novca. I bit će ga, vjerujte.

Ili vam možda za sreću nedostaje ljubavi? Ljubavi ne smije da fali NIKADA, pogotovo kada u najgorem slučaju imaš opciju da TI voliš SEBE. Misliš da je ovo pogrešno što ti predlažem? Ako nisi u stanju sebe prvo da voliš i sama sa sobom da uživaš onda ne vidim način kako bi ti bilo prirodno da te neko drugi voli? Pitam se, ako bi bi sumnjala u nečiju ljubav, kada ne bi u nju vjerovala slijepo, da li je uopšte zaslužujes?

Neću više da vas opterećujem. Evo počet ću od sebe. Sretna i tačka. Uopšte nemam sumnju u to.
Iako često nemam onoliko koliko želim, zahvalna sam na onome što imam. Ono što želim me ne podsjeća na moje neuspjehe nego me vodi, pokazuje mi put gdje treba da idem, ono što nemam a želim mi je smjernica.
Uskoro imam u planu da u spavaćoj sobi, na zidu kojeg prvog pogledam kad otvorim oči, postavim moju tablu snova, znate onu tablu od pluta na koju se kače iglicama slike i podsjetnici.
Tu ću stavljati slike mjesta koja želim posjetiti, avantura koje želim proživjeti, slike kako želim i hoću izgledati, osmjehe, slike sretnih parova, čak i sitnice poput željene torbe ili kolača kojeg želim naučiti praviti. Svaki put kad nešto ostvarim, tu želju ću skinuti sa ploče sljedećeg jutra i tako započeti novi dan. Zadovoljna i zahvalna. Što češće zadovoljna!
Eto odluka za Novu godinu, eto izazova za trideseti rođendan, eto nešto što činim samo za sebe. Poklon od mene meni za trideseti rođendan je san i želja da ga ostvarim.
Šta ćete za svoju sreću učiniti vi?

2 komentara :

  1. Svaka cast za tekst!!!! 👍😌

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam mnogo! Mi smo vec pisali i znate koliko mi Vasi komentari puno znače

      Izbriši

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS