Preživjeti Valentinovo sami?

subota, 11. veljače 2017.

Dok sam bila mlađa prezirala sam Valentinovo. Moji stavovi o slavljenju ljubavi jedan dan u godini su uvijek bili cinični. Za mene je Valentinovo bio obični, komercijalni, američki proizvod. 
Čovjek bi pomislio da sa godinama cinizam i prezir prema komercijali treba da raste zar ne?
Onaj razumni i analitički dio mene upravo potvrđuje i klima glavom na sve gore navedeno. Da, da, Valentinovo je glupost, izmišljeni praznik namijenjen potrošačkom društvu. Sem toga, taj razumni dio nadodaje i to da je Valentinovo praznik koji se kosi sa mojom vjerom, a to je već jedna jako zapetljana priča i u te teme je bolje ne ulaziti.

Jeste li primijetili na društvenim mrežama kako ljudi su u stanju vatreno da brane svoje ZA ili PROTIV stavove?
Jedno je sigurno, a to je da će se 14.2 pričati samo o TOME.
Kažu da je najteže preživjeti Valentinovo sam. Ta muka se umnogostručuje činjenicom da si sam i imaš dijete ili djecu. Da, nekima praznik obojen rozom bojom može postati dan i noć ispunjen žaljenjem i gorčinom. A znate šta? To ne mora da bude tako.
Sada se budi onaj blesavi dio mene, onaj dio koji i poslije trideset godina i sepetom razočarenja na leđima i dalje vjeruje u ljubav do kraja života. Ta luda JA se raduje prazniku koji slavi ljubav iako nema tu "značajnu" polovinu u svom životu. Ustvari imam ja svog najznačajnijeg, ali on ima samo četiri godine. 
Umjesto da sa žaljenjem i skrivenim prezirom promatram sretne parove po gradu, zašto i ja ne bih slavila taj praznik na moj način? Ustvari zašto ne bih i svim svojim solo mama koje me prate pomogla da taj dan preživimo na NAŠ način?

Ukoliko ste odlučile taj praznik provesti sa svojom djecom, svaka vam čast! Ako ste odlučile izaći sa prijateljicama i vama svaka čast! Naklon svakoj solo ženi, pogotovo mami, koja taj dan odluči slaviti na svoj način.
Ja sam zamislila da sa Leonom napravim mali video pjesme "All you need is love" uz neku koreografiju. Vjerujem da će njemu biti prezabavno da učimo plesne korake zajedno, a jednog dana, za par godina taj video će postati dragocjena uspomena. Vjerovatno ćemo u videu natjerati i tetku da pleše step tako da će to biti urnebesno!
Kupit ćemo i balone sa helijumom u obliku srca (ako ih uspijem naći) i dozvolit ću Leonu da ih dijeli svim djevojčicama koje zna. Nikad nije rano od njega praviti srcelomca zar ne? Mame djevojčica čuvajte se!

Zajedno ćemo praviti i tortu u obliku srca i dozvolit ću mu da je dekorira kako god želi! Pa makar kuhinja postala šljokičasta mora!
Dok se torta bude hladila, pogledat ćemo i animirani film "Zapetljana priča". Sva sreća pa i ja jednako kao i Leon volim crtane, ovaj smo pogledali bezbroj puta i uvijek me nasmije!

Uz tortu mama ima u planu da se počasti i pjenušcem koji me već dugo mami i nimalo ga nemam namjeru štediti. Savršeno!


Jos neki prijedlozi su da odete sa djecom na planinu, izlet ili bazen. Udomite psa ili mačku! Dobiti čete ljubav doživotnu, a djeca će biti oduševljena. 
Poenta je da uradite bilo šta, samo budite sretni!  Toliko sebi dugujete!


Slobodno u komentarima dajte i svoje prijedloge, rado ću odgovoriti svima!

Broj komentara: 10 :

  1. Divan blog ! Zarazila si me pozitivom !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepim riječima! To mi je i cilj!

      Izbriši
    2. Citam,razmiljam,placem...mama sam i sama sam (od skoro dva sata-znaci jos u soku)bolno je,bez rijeci sam...radovala sam se tom dan..ubrzo ce..al sad..bila cvrsto odlucila da se zatvorim taj dan u mracnu sobu i da dam sebi za pravo da samo placem...hvala na postu sad znam sta cu...svog malog princa za ruku,u naramak,u krevet kako kod al cu njemu posvetiti taj dan i moju beskrajnu ljubav!hvala ti😘

      Izbriši
    3. Imas pravo i plakati cijeli dan ali garantujem ti da ces propustiti puno. To je divan dan za iskazati ljubav onima koje volimo najvise! To je divan dan i za voljeti sebe na kraju krajeva... Samo sebi odgovori na pitanje da li ces sebe voljeti manje ili vise nakon preplakanog dana u mraku? Nemoj dozvoliti da tvom malom princu i tebi propadne ijedan dan! Vase zajednicko vrijeme je dragocjeno!


      Izbriši
  2. Predivno!! Inspirativno!!! Zelim biti tu kad otvorite pjenusac ❤️❤️❤️

    OdgovoriIzbriši

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS