Porodični zimski odmor

četvrtak, 9. veljače 2017.

Ovo će biti još jedna sretna priča. One nikad ne skupe puno klikova. Sretne priče u ovom vremenu rialitija čita šačica ljudi. I boli me briga! Jer znate šta? Moja je želja da pišem baš takvim ljudima i da takvim budem okružena uvijek.
Svoj trideseti rođendan sam proslavila prošlog mjeseca. Uvjerena sam da je ta brojka stvarno važna. Vjerujem da trideseta godina predstavlja zvaničnu zrelost i ako do tada niste postali zreli, krajnje je vrijeme!
Ja sam trideseti rođendan odlučila proslaviti sa porodicom. Mojim roditeljima je ovo bilo prvo zimovanje u životu! A zamislite otac mi je početkom ove godine otišao u penziju i do sada nikad sebi nije uspio priuštiti zimovanje. Sve što ja radim sa Leonom, svo vrijeme koje provodimo zajedno i koliko putujemo je kontrast mog života. Sve ono što ja nisam imala, trudim se da omogućim njemu.
I da znate taj kontrast, taj period kada vam je bilo teško, je možda najbolja stvar koja vam se mogla desiti. Zbog tog kontrasta ste u stanju biti zahvalni i uživati u blagodetima za koje se izborite. Nikad ne uzimajte zdravo za gotovo nijednu uspomenu koju stvorite, nijedno putovanje, nijednu stvar koju sebi omogućite i kupite. Jer sve to što stvarate vrijedi, zbog toga vrijedite i vi.
Meni najveći dar ove godine je razumijevanje koje sam osjetila u tih sedam dana u svojoj porodici.
Odmah da znate ja nemam savršene roditelje, ali nisam ni ja savršena. Često se nismo razumjeli ni podržavali, ali zato sam i ja kriva. Ove godine sam na listu prioriteta stavila poboljšavanje odnosa sa porodicom. Počela sam prva, potrudila sam se da ih razumijem i nazad sam dobila razumijevanje, dala sam i onda sam i dobila, prestala sam da zamjeram i postala sam zahvalna.
Dajte da biste dobili.
Ja sam dobila savršenih sedam dana zimovanja kao iz bajke sa svojom porodicom!




















2 komentara :

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS